Om oss

Abrams Utbildning AB är en partnerverksamhet där jag, Daniel, är sysselsatt med merparten av de insatser du hittar på abramsutbildning.se, både som utbildare och mer renodlat som psykolog i enskilda kontakter. Mer om mig kan du läsa nedan. 

Maria Wikeby är leg arbetsterapeut och har arbetat inom specialistpsykiatrin i 25 år. Hon har arbetat inom slutenvården, öppenvården och med arbetsinriktad rehabilitering. Maria undervisar på vissa kurser och är med vid anhörigevent och andra insatser. Hon erbjuder också enskilda samtal för stöd och behandling. 

Charles Abrams bidrar som webdesigner och sköter även viss administration och har uppgifter vid vissa utbildningsinsatser. 

 

Karolina Thorsell har god erfarenhet av att arbeta med personer med psykisk ohälsa/sjukdom, är själv anhörig och startade och administrerar fb-gruppen Anhörighstöd Schizofreni. Hon är även utbildad NECT-gruppledare och gör insatser som det. 

1997-2003 jobbade jag heltid på inom psykiatriska akutmottagningar och vårdavdelningar i  Malmö och Göteborg. Det var under tiden som jag gick min psykologutbildning i Lund och sedan andra halvan av den i Göteborg. Jag läste också sociologi, sexologi och företsgsekonomi under de åren, sammanlagt drygt 10 års heltidsstudier vid dessa universitet.  

Från 2004, då jag blev legitimerad psykolog, fram till 2022, var jag FoUU-ansvarig/motsvarande för olika delar av psykiatrin inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset. 

2004-2011 var jag föreståndare fö Sahlgrenska universitetssjukhusets (SU) Kompetenscentrum för Schizofreni.  

Därefter, och fram till 2022, arbetade jag som FoUU-samordnare (forskning, utveckling & utbildning) vid Psykiatri Psykos inom SU, som är Europas största psykosklinik med 400 anställda och 2 800 patienter. Tidvis var benämningen verksamhetsutvecklare eller utbildningsansvarig. 

En stor andel av mitt arbete har varit att undervisa och utbilda i de metoder jag erbjuder här på webbplatsen. 

Jag blev även doktorand vid Psykologiska institutionen vid Göteborgs universitet i början av 00-talet och har arbetar kontinuerligt med forskningsfrågor. Har även publicerat några forskningsartiklar genom åren, men på det stora hela är jag haft mer än fullt upp med andra och mer utåtriktade arbetsuppgifter. Jag brukar säga att jag kanske disputerar när jag blir stor - vi får väl se hur det går. Troligen blir det inte så - jag trivs bäst med att utbilda och har mitt huvudengagemang i det och i kliniska kontakter.  

Jag är även själv anhörig till personer med allvarlig psykisk ohälsa och närmar mig utbildningsämnena även ur den vinkeln. 

Ett axplock av några olika engagemang jag haft genom åren.   

  • Undervisat på psykologprogrammet vid Göteborgs universitetet under flera år, främst har jag haft hand om kurserna i gruppsykologi, och vetenskapsteoriÄven kvalitativ forskningsmetodik och arbetspsykologi. inkl. undervisning på forskarutbildningen. Jag undervisade även på psykologprogrammet vid enskilda tillfällen medan jag själv genomgick det. 

  • Undervisning i etik och bemötande under en följd av år inom kursen Komplexa psykiatriska behov som ges av Institutionen för neurovetenskap, Göteborgs universitet.

  • Utbildat uppåt 3000 personer inom SU och Göteborgs stad i den prisbelönta tredagarsutbildning i smågrupp som kallas Interaktivt bemötande (IB).

  • Varit “utlånad” till Socialstyrelsen i Stockholm under två år för att arbeta med kunskaps- och forskningssammanställningar. 

  • Metodansvarig för Västra Götalandsregionens utbildningar i IPT-k (Integrerad Psykologisk Terapi – kognitiv träning) inklusive implementering och handledning 2012-2022.

  • Utbildat svensk psykospsykiatri i antistigmabehandlingan NECT (Narrative Enhancement-Cognitive Therapy). Det gäller närmare 1000 personer av ung. 3000 som arbetar med psykosvård inom öppenvårdspsykiatrin i Sverige.

  • Arbetat med krisinterventioner med arbetsgrupper av många slag där samarbetsproblem och hot- och våldssituationer är problemet; många inom kommunala verksamheter som boende, boendestöd och daglig verksamhet.

  • Chefshandledning och annan konsultation, bl a inom Sahlgrenskas Universitetssjukhusets chefsutvecklingsprogram under en följd av år. 

  • Har utbildningar i metodiken för Händelse- och riskanalys och har själv genomfört uppemot 100 omfattande utredningar av patienters självmord inom vuxenpsykiatrin.

  • För närvarande har jag också ett engagemang som lärare på Vara Folkhögskola, där jag undervisar i ämnen psykologi och psykiatri på Socialpedagogprogrammet. 

 

Kontaktformulär